TWO MINDS TWO LINES. Uus heliplaat duolt Raivo Tafenau & Meelis Vind

27. mai 2013.

Äsja jõudis kuulajaini uus heliplaat “TWO MINDS TWO LINES” kahelt väljapaistvalt Eesti džässmuusikult.

Raivo Tafenau ja Meelis Vindi koostöö sai alguse aastal 1997. Sestpeale on nad koos andnud mitusada kontserti, küll orkestrite, küll suuremate ja väiksemate ansamblite koosseisus. Musitseerimine duona on aga täiesti eriline – see nõuab erilist tundeerksust, et ette aimata oma partneri mõttekäike, nendega haakuda ja n-ö ühes suunas mõelda. Duo Tafenau – Vind esitused põhinevad suures osas improvisatsioonil, milles mõlemal muusikul on tohutu kogemustepagas. Nad viivad kuulajad põnevale muusikalisele teekonnale, kus on nii seikluslikke lõike kui ka turvaliselt tuttavaid vaateid.

Vaatamata sellele, et duos on kaks ühehäälset instrumenti ja puuduvad tavapärane rütmimootor, bass ja harmooniavahendid, suudavad Raivo Tafenau ja Meelis Vind seda mitut moodi kompenseerida oma pillidega, huvitavate mõttekäikude, faktuuuride, tämbrite ja omavaheliste muusikaliste dialoogidega. Kõik põhineb muusikute interaktiivsusel.

Raivo Tafenau on Eesti populaarsemaid džässmuusikuid, kes on koostööd teinud enamikuga Eesti džässmuusikutest ja mänginud ka nii pop- kui rokkmuusikakoosseisudes.

Meelis Vind on ERSO muusikuna hästi kursis ka süvamuusika uuemate trendidega ning oskab neid oma muusikas edukalt džässiga ühendada.


1. Herilase Hukk (Farewell To Hornet) – M. Vind, R. Tafenau
2. Joig – M. Vind, R. Tafenau
3. Icewall – M. Vind, R. Tafenau
4. Whatever – M. Vind
5. Interlude Blues – Anonymus
6. The Sound Of Light – R. Tafenau
7. The Sign – M. Vind
8. Bird Song – E. Koivistoinen
9. Interlude St. Vitus Dance – H. Silver
10. Polka – R. Tafenau
11. Two Minds – Two Lines – M. Vind

Raivo Tafenau (saksofonid)
Meelis Vind (klarnetid)

AVA Muusika, 2013

Heliplaat on müügil kõigis hästivarustatud plaadipoodides.