Sel reedel mängib Estonia kontserdisaali uuel Steinwayl Kalle Randalu – uus klaver on esmakordselt kasutusel solistipillina

01. oktoober 2014.

Reedel, 3. oktoobril on Estonia kontserdisaali uus Steinway esmakordselt kasutusel solistipillina. Kes veel, kui mitte Kalle Randalu, sobiks paremini sellel soleerima. Ettekandele tuleb Ludwig van Beethoveni II klaverikontsert, Eesti Riiklikku Sümfooniaorkestrit juhatab peadirigent ja kunstiline juht Neeme Järvi.

Kalle Randalu, kes koos maestro Neeme Järvi ja ERSOga salvestab sel ja järgmisel hooajal kõik Beethoveni viis klaverikontserti, on teinud esimesed proovid sel reedel ettekandele tuleva Beethoveni II klaverikontserdiga. Kalle Randalu: “See on suur õnn, et nii heas saalis on nüüd suurepärane pill, mis tõesti sellele saalile vastab. Ise ei mängi loomulikult ükski pill – aga võimalused on suured.”

Avatud proov rahvusvahelisel muusikapäeval, 1. oktoobril 2014. ERSO ja dirigent Neeme Järvi laval ning arvukad muusikahuvilised saalis.
Avatud proov rahvusvahelisel muusikapäeval, 1. oktoobril 2014. ERSO ja dirigent Neeme Järvi laval ning arvukad muusikahuvilised saalis.
Proov 1. oktoobril 2014.
Proov 1. oktoobril 2014.

Reedesel kontserdil „Josephslegende“ tuleb lisaks klaverimuusikaklassikale ettekandele ka suurepärane balletimuusika. Kontsert algab meeleolukate tšehhi rahvatantsudega Bohuslav Martinů muinasjutuainelisest balletist “Špalíček”, mis ühendab värvikaid lugusid sellistest tuntud muinasjuttudest nagu “Saabastega kass” ja “Tuhkatriinu”. Õhtu nimiteoseks on Richard Straussi sümfooniline fragment piibliainelisest balletist “Joosepi legend”.

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester ja Neeme Järvi tervitavad kõiki rahvusvahelise muusikapäeva puhul ning tähistavad seda päeva kell 10.00 alanud avatud prooviga. Estonia kontserdisaali on kogunenud arvukalt huvilisi, eriti noori muusikasõpru. Kella 11.15ni on kontserdisaali uksed avatud kõigile ja on võimalus elada kaasa ühe kontserdi ettevalmistustele.

Proov 1. oktoobril 2014.
Proov 1. oktoobril 2014.

JOSEPHSLEGENDE

3. oktoober 2014 kell 19, Estonia kontserdisaal

Sarja GURMEE I kontsert

Bohuslav Martinů. Süidid balletist “Špalíček”
Ludwig van Beethoven. Klaverikontsert nr 2 B-duur
Richard Strauss. Sümfooniline fragment balletist “Joosepi legend” (“Josephslegende”)

Kalle Randalu (klaver)
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Dirigent NEEME JÄRVI