Neeme Järvi ja Eesti Riiklik Sümfooniaorkester on džässilainel

28. jaanuar 2015.

Sel nädalal rändavad maestro Neeme Järvi ja ERSO džässi- ja bluusimaailmas, esitades kolmel kontserdil Tartus ja Tallinnas mustanahaliste Ameerika heliloojate teoseid. Estonia kontserdisaali  laval on lisaks tavapärastele ka terve rida sümfooniaorkestri koosseisus haruldasi pille, nagu saksofonid, bandžo ja trummikomplekt.

Heida pilk proovisaali:

USA džässilegend, pianist, helilooja ja orkestrijuht Duke Ellington on üks Ameerika muusika alustalasid. Ettekandele tulevad tema teoste seaded sümfooniaorkestrile.

William Grant Still on esimene mustanahaline Ameerika helilooja, kes pääses juhatama Ameerika parimaid sümfooniaorkestreid, kelle sümfoonia võeti Ameerika juhtivate orkestrite repertuaari ning kelle ooper jõudis maineka ooperiteatri  lavale. Stilli I sümfoonia ühendab traditsioonilise sümfooniažanri bluusile omaste rütmide ja harmooniatega, olles ehe näide mustanahaliste kultuuri integratsioonist klassikalisse muusikasse.

 

Neljapäev, 29.01 2015 kell 19, Vanemuise kontserdimaja
Reede, 30. jaanuar kell 13 ja 19, Estonia kontserdisaal

JÄRVI & ELLINGTON

Duke Ellington. “Üksindus”, süit balletist “Jõgi”, “Harlem”
William Grant Still. “Afroameerika sümfoonia”
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Dirigent NEEME JÄRVI

Pilet Tartus 20 € / 15 €
Pilet Tallinnas 22 € / 16 €
Õhtustele kontsertidele on saadaval veel üksikud piletid. Päevane kontsert 30. jaanuaril Estonia kontserdisaalis kestab 1 tund, pilet 8 €

 

Pressiteate koostas Maarja Kasema

Täpsem info ja piletid
Karin Kopra
ERSO reklaamijuht
614 7788
karin.kopra@erso.ee