8.-9.04.2017 Kirikupühad Maarjamaal. JOHANNESE PASSIOON

03. märts 2017.

Kontserdiagentuur Corelli Music pakub jätkuvalt hingestatud muusikaelamusi nüüdseks juba üle kümne aasta publikut rõõmustanud kontserdisarjas “Kirikupühad Maarjamaal”. Vaikset nädalat alustava palmipuudepüha ajal AD 2017 kõlab ajalooliste Maarjamaa kirikute võlvide all kannatusaja kauneim suurvorm J.S. Bachi “Johannese passioon”. Kontserdid on osa piduaastale “Eesti Vabariik 100” eelnevast juubeliaastast “Reformatsioon 500”.

“Kirikupühad Maarjamaal”. Palmipuudepüha

L, 8. aprill 2017 kell 16 Tartu Jaani kirik (Jaani 5)
P, 9. aprill 2017 kell 16 Viljandi Pauluse kirik (Kiriku 3)

Muusikasse kirjutatud evangeelium … lugu meie kõikide lunastusest ning andeksandmisest.

J. S. Bach JOHANNESE PASSIOON, BWV 245

Evangelist: Mati Turi, tenor
Jeesus: Uku Joller, bass-bariton
Pilaatus: Taavi Tampuu, bass
Arete Teemets, sopran
Iris Oja, alt
Jüngrid: Ancilla, sopran; Servus, tenor; Petrus, bass – koorisolistid

Kammerkoor COLLEGIUM MUSICALE
CORELLI BAROKKORKESTER ajastu pillidel
Dirigent LUKAS GROEN (Holland/Eesti)

Kontserdid on järgmine osa agentuuri Corelli Music kontserdisarjast “Kirikupühad Maarjamaal”, mis lisaks pidulikele jõulukontsertidele toob ka igal kevadisel ülestõusmispüha eel või ajal publikuni mõne muusikaajaloo tähtteose. “Kirikupühad Maarjamaal” patroon on Eesti Kirikute Nõukogu president, peapiiskop emeeritus Andres Põder. Palmipuudepüha ajal 2017 tuleb ettekandele üks Euroopa muusikaajaloo liigutavamaid teoseid Johann Sebastian Bachi (1685-1750) “Johannese passioon”, BWV 245 Eesti tippmuusikute ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia tudengite osalusel.

Seekord toimuvad mõlemad ettekanded Tallinnast väljaspool, et nendest saaks osa võimalikult palju inimesi laiemalt üle Maarjamaa. Kontsert Tartu Jaani kirikus on viimane osa seal 4. märtsist kuni 8. aprillini 2017 toimuvast traditsioonilisest kontserdisarjast “Kannatusaja laupäevakontserdid Tartu Jaani kirikus”. Oktoobris 1866 pühitsetud ja hiljuti 150. sünnipäeva tähistanud Viljandi Pauluse kirik on ehitatud Eesti kogudusele ning sai maarahva oma kirikuna omalaadseks rahvusliku ärkamise ning vaimsuse sümboliks.

Lisainfo: www.corelli.ee  www.facebook.com/corellimusic

***************************************************************

PILETID:
Eelmüük Piletilevis, Statoilis ja võimalusel tund enne algust kohapeal
Tartus 10 € / * 8 €
Viljandis 9 € / * 6 €
TOETAJPILETID: 25 €, 35 €, 50 € on suureks abiks kontsertide korraldamisel, tagavad Corelli muusikute suure tänu ja koha esiridades.

* Sooduspiletid: pensionär, õpilane, üliõpilane, õpetaja, puudega inimene ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige

NB! SERK liikmekaardi omanikele Piletilevi eelmüügist erisoodustus. Vaata täpsemalt www.serk.ee

Korraldaja: Corelli Music www.corelli.ee