Fantaasia. Kristjan Järvi

16. mai 2018.

Teisipäeva, 15. mai hilisõhtul valis Klassikaraadio saates “Fantaasia” muusikat dirigent Kristjan Järvi. Mitmekülgses valikus on näiteid Arvo Pärdist Coldplayni.

KUULA JÄRGI!

Kristjan Järvi on “21. sajandi artisti arhetüüp, laia haardega muusik, kes tegutseb ilma silmaklappide ja piirideta,” kirjutati Prantsuse klassikalisele muusikale ja tantsule pühendatud internetilehel ResMusica. Ta on pälvinud maailma klassikalise muusika lavadel tähelepanu kui “üks osavamaid ja innovatiivsemaid kavade koostajaid” (Reuters). Kureerides ja juhatades eri žanre ühendavaid kontserte, mida vürtsitavad isiklik lähenemine ja stiil, on tulemus alati eriline, Šoti ajalehes Herald Scotland on Kristjan Järvi kontserte nimetatud lausa “elu paremaks muutvateks”. Oma innovatiivsete ideede elluviimiseks on Kristjan Järvil väljundeid üle kogu maailma: ta on Leipzigi Raadio (MDR) sümfooniaorkestri ja Gstaadi festivali orkestri peadirigent, New Yorgis resideeriva klassikale, hip-hopile ja džässile pühendunud Absolute Ensemble”i asutajaliige ja dirigent ning Läänemeremaade noorteorkestri asutajaliige ja dirigent. Külalisdirigen dina juhatab ta orkestreid üle maailma, tema käe all on mänginud nii Londoni SO, Prantsuse Rahvusorkester, Pariisi orkester, Berliini Filharmoonikud, Washingtonis tegutsev National Symphony Orchestra, Minnesota orkester, NHK sümfooniaorkester Jaapanis kui paljud teised. Kristjan Järvi on salvestanud muusikat enam kui 60 albumile alates Hollywoodi filmimuusikast ning erinevaid auhindu pälvinud salvestistest mainekatele plaadifirmadele Sony ja Chandos kuni omanimelise sarjani “Kristjan Järvi Sound Project” tunnustatud Prantsuse plaadifirmale Naïve Classique. www.erso.ee

Kristjan Järvi on nädala lõpus algava festivali “Practical Spirituality” kunstiline juht. 18.-24. maini toimuv festival lõpetab ERSO kontserdihooaja. Kontserte vahendab Klassikaraadio.
Järvi jagab Klassikaraadio kuulajatega oma lemmikmuusikat saates “Fantaasia” teisipäeva hilisõhtul, 15. mail kell 22-00.