Riigikogu koor tegi esimese proovi

23. aprill 2004.

Eile tegi riigikogu segakoor Tarmo Leinatamme (pildil) juhtimisel esimese proovi, et valmistuda euroliiduga liitumise päeval 1. mail Toompeal lipuheiskamise tseremoonial esimest korda rahva ette astuma.

Riigikogu valges saalis lauldi poole tunni jooksul läbi Eesti hümn, Ludwig van Beethoveni “Ood rõõmule”, mis on Euroopa Liidu hümn, ja Ülo Vinteri “Põhjamaa”.

Kui nimekirja on end kandnud 30 riigikogulast, siis välisreiside tõttu oli neist eile kohal ligi 25.

Koori dirigent Tarmo Leinatamm tõdes, et lõokestega just tegu pole, kuid hämmastavalt paljud oskavad nooti lugeda. “Kusagil on haridussüsteem ikka väga hästi vilja kandnud. Tulemus oli üllatavalt hea,” lisas Leinatamm.

Tema sõnul on mitmed lugupeetud muusikamänedžerid teinud suvetuuri pakkumisi ning on ka pakkumine astuda üles Õllesummeril.

“Arvan, et seda me ei tee, kuid need kolm laulu laulame 1. mai hommikul ilusasti ära,” ütles Res Publica fraktsiooni liikmest dirigent. “Mitmed saadikud sooviks osaleda ka laulupeol, kuid sellega oleme hiljaks jäänud.

Arutasime aga, et jõulude ajal võiks anda kaks 40-minutilist kontserti. Valiks lihtsad jõululaulud ja saateks oleks kammerlikum variant.”

Hommikusel lipuheiskamistseremoonial 1. mail saadab koori Eesti Riiklik Sümfooniaorkester.