Aasta tegija on Semiir ja tegu ERSO kontsert

17. jaanuar 2007.

Kuressaare linnavalitsus otsustas teisipäeval anda aasta tegija auväärse tiitli tantsuansamblile Semiir, aasta teoks tunnistati aga ERSO hooaja avakontsert Kuressaares.

Nii aasta tegija kui aasta teo tiitli pälvinu saavad oma tunnustuse kätte reedel Kuressaare linnapea Urve Tiiduse vastuvõtul. Tiitlitega ei kaasne rahalist preemiat, vaid Kuressaare linna mälestusmeene.

Aasta tegija tiitli sai tantsutrupp Semiir, kellel õnnestus 2006. aastal tulla Saksamaal Bremenis peetud electric boogie, break- ja hip-hop tantsu maailmameistrivõistlustel kahekordseks maailmameistriks. Esikohad saavutasid nad meeste väiketrupi ja produktsiooni (parim tantsutehnika, kompositsioon ja imago) kategoorias. Iiri Roomets oli, kuuldes uudist tiitli saamise kohta, üllatunud ja rõõmus. Tema sõnul on Semiiril olnud suurepärane aasta ja huvitavaks kujuneb ka alanud aasta.

Aasta teoks nimetati Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) avakontsert, mis toimus 2006. aastal Kuressaare spordihoones. Orkestri tõi siia automüüja Reval Auto, et tähistada Kuressaare Audi teeninduskeskuse avamist. Piletitulu annetas Reval Auto Kuressaare linnavalitsusele kesklinna istepinkide paigaldamiseks. ERSO direktoril Andres Siitanil oli väga hea meel sellise tunnustuse üle ning ta lisas, et rõõm selle kontserti toimumise üle on vastastikune. Ka ERSO jaoks ei olnud see tühine sündmus, kuna esmakordselt esinesid nad Saaremaal täiskoosseisus. Siitan tänas ja kiitis ka Reval Autot, kes oli kontserdi eestvedaja ja toetaja.