PRESSITEADE: ERSO sõidab Ameerika Ühendriikidesse

25. veebruar 2009.

3. märtsil sõidab Eesti Riiklik Sümfooniaorkester (ERSO) esimest korda turneele Ameerika Ühendriikidesse, kus kuu aja jooksul annab 18 kontserti kümnes osariigis. Muusikute tegemistel saab silma peal hoida ERSO ajaveebi vahendusel.

ERSOt juhatavad turnee kümnel kontserdil Eri Klas ja kaheksal ERSO peadirigent Nikolai Aleksejev.

„See on väga vastutusrikas reis. Me anname kontserte läbi kogu mandri: idarannikult läbi keskosa kuni läänerannikuni välja. Siiani pole nii suure kollektiiviga, nagu seda on ERSO täiskoosseis, Eestist turneel käidud. Ka mina pole ERSOga pikaajalisel reisil olnud. Loodan, et sellega võime tähistada meie riigi iseseisvuse 90. aastapäeva ning saame rõõmu tuua ka kohalikule eestlaskonnale,“ ütles Klas.

Solistina astub üles Lõuna-Korea päritolu ameerika pianist Joyce Yang, kes on prestiižse rahvusvahelise Van Cliburni nimelise pianistide konkursi hõbemedali võitja (2005) ning tänaseks nõutud solist maailmanimega orkestrite ees.

Eesti publikule mängib Joyce Yang reedel, 27. veebruaril Estonia kontserdisaalis, kus ERSO esitab Eri Klasi juhatusel kava, millega nädala pärast ühendriikides üles astutakse.

Yoyce Yangi ja Eesti rahvusorkestri muusikalistest kordaminekutest saab lugeda ERSO ajaveebist aadressil www.erso.ee/blog. Reisipäevikus jagame vahetuid muljeid kontserdipaikadest ja toimunud kontsertidest illustreerituna foto- ja videomaterjaliga ning anname teavet eelseisva kohta.

Orkester naaseb turneelt 31. märtsil.

Lisainfo telefonil 6 147 787 või e-posti teel: erso@erso.ee

Andres Siitan, ERSO direktor
Tel: 6 147 785

Pressiteate koostas
Kai Tamm, ERSO toimetaja