Juuni 2012: CD “VindPower”

21. juuni 2012.

Juunis 2012 jõudis müügile Meelis Vindi ansambli uus CD “VindPower”. Bändi eestvedajaks ja plaadi väljaandjaks on ERSO klarnetist, helilooja ning tuntud džässmuusik Meelis Vind. Lisaks temale musitserivad plaadil Ahto Abner, Rain Juurikas, Mihkel Mälgand ja Virgo Sillamaa.

OSTA PLAAT: 
http://www.lasering.ee/index.php?make=item_show&toote_id=34187

Meelis Vind

Meelis Vind  (1964) on staažikas, tuntud ja helikunsti süvavetes end koduselt tundev klarnetivirtuoos, kes on tegus nii jazz- kui ka klassikalise muusika maailmas. Tema pillimängu kuulates ei saa sageli arugi, kus algab üks ja lõpeb teine – seal on ülipeent ja rafineeritud klassikalisele muusikale omast fraseeringut ning suurepäraselt puhast tooni, mis samal ajal annavad ruumi süvajazzilikeks harmooniateks, kulmineerudes meisterlikult üllatavates soolodes, olgu tema sõrmede all klarnet või bassklarnet. Ta on Klarnetist – ning seda kindlasti suure tähega. 

Meelis Vind alustas oma muusikuteed Kiviõli muusikakoolis, hiljem viis see teda Tallinna muusikakeskkooli, mille ta ka lõpetas 1983. aastal. Aastatel 1983-1987 omandas Vind kõrghariduse Leningradi konservatooriumis Pavel Suhhanovi klassis ning 1992 lõpetas Eesti Muusikaakadeemia Hannes Altrovi klassis. 1987. aastal hinnati vabariiklikul puhkpillimängijate konkursil 2. preemia vääriliseks ning samast aastast töötab ERSO orkestrandina. 2004. aastast õpetab Nõmme muusikakoolis ja 2008. aastast Otsakoolis pedagoogina. Jazzi on Vind õppinud ise, kuid peab oma õpetajaks sellel alal pikaajalist sõpra Ants Laigi. Meelis Vind on Eesti Jazzliidu liige aastast 2004. 

Meelis Vind on kutsunud kokku mitmed ansamblid – Vind Projekt (koosseisus Tatjana Lepnurm, Ain Agan, Taavo Remmel, Toomas Rull) millega salvestati 2006. aastal Vindi autori-album “Twilight patterns” ning  Windpower, kuhu kuuluvad veel Virgo Sillamaa, Mihkel Mälgand, Raun Juurikas ning Ahto Abner. 

Lisaks on Meelis Vind mänginud koos väga paljude erinevate muusikutega nii kammer- kui ka jazzižanris. Muuhulgas kuulus ta 2004-2008 nüüdismuusikaansambel U ridadesse (koosseisus Tarmo Johannes – flööt, Meelis Vind – klarnet, Merje Roomere – viiul, Levi-Danel Mägila – tšello, Vambola Krigul – löökpillid, Taavi Kerikmäe – klaver), on kaasa löönud NYYD Ensemble töös ja mitmetes teistes uue muusika projektides ning kuulub Raivo Tafenau kvintetti alates 1996. aastast, sellest koostööst tekkis hiljem ka duo Tafenau-Vind. Veel on Vind oma mänguga panuse andnud kollektiivi Lippajad postfusion-stiilis loomingule. Ta on olnud Estonian Dream Big Bandi juures selle asutamisest (1998) saadik ning teinud teiste hulgas koostööd Tõnis Mägiga (DVD “Pühendus” 2002), Riho Sibulaga (DVD “Viljandi kitarrifestival” 2008) ja ameerika hip-hopi ning beatboxi meistri Napoleon Maddox’iga.

Vaata: http://www.facebook.com/notes/rajamuusika/meelis-vind/295717923773312?ref=nf
Bändi lehekülg: http://www.reverbnation.com/vindpower