ERSO esineb Helsingi Musiikkitalos

05. oktoober 2012.

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester annab Helsingi Musiikkitalos kontserdi, kus soleerib äsja muusikaajakirja Gramophone aasta artistiks valitud Malta tenor Joseph Calleja.


Eesti Riiklik Sümfooniaorkester esineb esmaspäeval, 8. oktoobril 2012 esmakordselt Helsingi Musiikkitalos, olles partneriks Malta tipptenor Joseph Callejale (34). Dirigeerib itaallane Giuliano Carella, ettekandele tulevad aariad ning ava- ja vahemängud Itaalia ja Prantsuse ooperitest.

Joseph Calleja rahvusvaheline karjäär sai alguse 1997. aastal, mil ta vaid 19-aastasena võitis Viinis Hans Gabori nimelise Belvedere lauluvõistluse, olles tänini selle konkursi noorim võitja. Kaks aastat hiljem jõudis ta auhinnalisele kohale ka Plácido Domingo Operalia võistlusel. Praeguseks on Joseph Calleja repertuaaris 28 tenorirolli peamiselt Itaalia ja Prantsuse heliloojate ooperitest, ta on salvestanud mitmeid pikalt edetabelite tipus püsinud plaate ning laulnud Covent Gardeni laval koos Plácido Domingoga, kelle mantlipärijaks teda korduvalt on nimetatud.

2011. aasta detsembris oli Calleja Stockholmis toimunud Nobeli rahupreemia väljakuulutamise kontserdi peaesineja, 8. septembril 2012 soleeris ta maailma ühe mainekama muusikafestivali BBC Promsi prestiižsel lõppkontserdil Last Night of the Proms Londoni Royal Albert Hallis BBC sümfooniaorkestri ees. Värskeima infona jõudis muusikasõpradeni aga uudis, et äsja valiti Calleja maailma juhtiva muusikaajakirja Gramophone aasta artistiks.

Helsingi kontserdi korraldajaks on kontserdiagentuur Royal Music Finland. Järgmised kontserdid Eestis annab ERSO 12. ja 19. oktoobril, kui dirigendipuldis on vastavalt orkestri endine peadirigent Nikolai Aleksejev ja tunnustatud Rootsi dirigent Patrik Ringborg. Nende kontsertidega saavad alguse ERSO selle hooaja kontserdisarjad “Festivo” ja “Klassikud”.

http://www.royalmusic.fi/index.html
http://www.gramophone.co.uk/awards/2012/artist-of-the-year
Kontaktid: Royal Music Finland
Katja.toivanen@welho.com
Telefon:+358 040 7011 686

ERSO
Estonia pst. 4
Tallinn 10148
Tel: 614 7787
erso@erso.ee