Kultuuriuudis Pariisist: dirigent Paavo Järvi sai Prantsuse Kunstide ja Kirjanduse ordeni

14. november 2012.

Prantsusmaa Kultuuri- ja Kommunikatsiooniminister Aurélie Filippetti  andis dirigent Paavo Järvile Prantsuse Kunstide ja Kirjanduse ordeni komandöri kraadi (Commandeur de l´ordre des Arts et des Lettres). Orden anti üle Prantsuse kultuuriministeeriumis 8. novembril 2012 toimunud pidulikul tseremoonial.

Paavo Järvi pälvis aumärgi seoses Pariisis ja Pariisi regioonis 2011. aasta oktoobris ja novembris aset leidnud Eesti kultuurifestivaliga „Estonie tonique“ ning sellega tunnustakse Järvit panuse eest Prantsuse ja Eesti kultuurisuhete arendamisse.

Prantsuse kultuuriminister Filippetti tunnustas oma kõnes Järvi arvukaid muusikasalvestusi, mis on teiste seas võitnud ka Grammy auhinna. Samuti tõi Filippetti oma kõnes välja Järvi edukad esinemised Pariisi orkestriga turneedel maailma eri paigus. 2011. aasta sügisel esines Pariisi orkester Järvi juhatusel ka Eestis. Kõne lõpetuseks kinnitas minister, et suhted kultuuri ja muusika vallas on parimad toimivad sidemed tänases Euroopas.

Paavo Järvi on Pariisi orkestri peadirigent  ja muusikaline juht alates 2010. aastast.

Eesti kultuurifestivali „Estonie tonique“ järel on Prantsuse Kunstide ja Kirjanduse ordeni saanud ka helilooja Helena Tulve, ansambli Vox Clamantis kunstiline juht Jaan-Eik Tulve,  režissöör Ilmar Raag, lavastaja Lembit Peterson, festivali Eesti-poolne koordinaator, Kultuuriministeeriumi asekantsler Ragnar Siil ja Eesti kultuuriesindaja Pariisis Kersti Kirs.

http://www.kul.ee/index.php?news=7596
Rohkem fotosid:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151307395306869.533223.139307566868&type=1