Aktuaalne

Muusikatuba: fookuses on ERSO 22. ja 24. novembri kontserdid

“Orkestriga esinemine on alati midagi väga uhket ja erilist. Selline tihendatud koostöövõimalus meie esindusorkestriga ning musitseerimisvõimalused väljapaistvate dirigentide Neeme Järvi ja Olari Eltsiga on mulle tõesti suureks auks ja privileegiks.” (Intervjuust Riina Luigele, Postimees, 30.11.2012). Foto: Kaupo Kikkas

“Orkestriga esinemine on alati midagi väga uhket ja erilist. Selline tihendatud koostöövõimalus meie esindusorkestriga ning musitseerimisvõimalused väljapaistvate dirigentide Neeme Järvi ja Olari Eltsiga on mulle tõesti suureks auks ja privileegiks.” (Intervjuust Riina Luigele, Postimees, 30.11.2012). Foto: Kaupo Kikkas

Mirje Mändla, Klassikaraadio

21. november 2012

* Klassikaraadio vahendab neljapäeval, 22. novembril kell 19 otseülekande ERSO kontserdilt, mis kõlab Euroraadio “a la carte” sarjas. Artur Lemba Klaverikontserdis nr. 1 soleerib Mihkel Poll. ERSOt dirigeerib maestro Neeme Järvi. Kõlavad Tšaikovski “Pidulik kroonimismarss” ja Šostakovitši Viies Sümfoonia. Orkester annab sama kavaga kontserdi laupäeval Peterburi Filharmoonia Suures saalis. Saates kõlavad arhiivikatkendid intervjuust Artur Lembaga 1959. aastast ning Klassikaraadio otseülekande eel valminud intervjuu pianist Mihkel Polliga. Saates kõlavad helinäited Lemba Klaverikontserdist nr. 1, kus teoses soleerib Lauri Väinmaa ja ERSOt dirigeerib Arvo Volmer

* Ludwig van Beethoven – “Missa solemnis”. Esitavad Lucy Crowe (sopran), Jennifer Johnston (mezzosopran), James Gilchrist (tenor), Matthew Rose (bass), Monteverdi koor, Orchestre Révolutionnaire et Romantique, dirigeerib Sir John Eliot Gardiner. Kontsert toimus 17. oktoobril 2012. aastal Royal Albert Hall`is Londonis.

Muusikatuba toimetab Mirje Mändla.
Kuula