Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri erakorraline istung Riigikogus

30. september 2015.

1. oktoobri, rahvusvahelise muusikapäeva hommikul tervitab Eesti Riiklik Sümfooniaorkester Toompeal Riigikogu.

Kell 9.30 algab Riigikogu Valges saalis kontsert, kus kõlavad Arvo Pärdi “Cantus Benjamin Britteni mälestuseks” ning Eduard Tubina “Pikk ingliska” ja “Setu tants”. Seejärel hakkab Toompea lossi rõdult linnarahva tervituseks kõlama Olav Ehala loodud muusikapäeva hümn.

ERSO direktor Kristjan Hallik: “Et muusika-aasta muusikapäeval esineb ERSO Riigikogus Pärdi ja Tubina teostega näitab, et meie riik peab oluliseks süvamuusika tippe. On ju Pärdi ja teiste Eesti heliloojate looming ning interpreetide rahvusvahelised tegemised meie visiitkaardiks maailmas.”

1. oktoobri õhtul kell 19 esineb ERSO Estonia kontserdisaalis rahvusvahelisele muusikapäevale pühendatud pidulikul kontsertetendusel ning Eesti Muusikanõukogu ja Kultuurkapitali Helikunsti Sihtkapitali muusikapreemiate üleandmisel.

Rudolf Tobiase oratooriumi "Joonase lähetamine" ettekandega avati Tartus äsja renoveeritud Pauluse kirik, dirigeeris Arvo Volmer, 12.09.2015.
Rudolf Tobiase oratooriumi “Joonase lähetamine” ettekandega avati Tartus äsja renoveeritud Pauluse kirik, dirigeeris Arvo Volmer, 12.09.2015.

Rahvusvahelisel muusikapäeval on ERSO-l hea meel teha koostööd oma endise kauaaegse peadirigendi Arvo Volmeriga, keda seob orkestriga juba ligi 30 aasta pikkune edukas koostöö, arvukad ühised välisturneed ja plaadistused ning hiljutised väga edukad Tobiase oratooriumi “Joonase lähetamine” ettekanded Tartus ja Tallinnas.

Muusikapäeva kontsertetenduse lavastaja on Veiko Tubin ning sellest teevad otseülekande nii Eesti Televisioon kui Klassikaraadio.

ERSo soovib kõigile meeleolukat rahvusvahelist muusikapäeva!


Eesti Riiklik Sümfooniaorkester 2015. aasta sügisel (fotod Mait Jüriado):

ERSO 2015 sügis