Aktuaalne

KULTUURIBIIT | Dirigent Kristjan Järvi playlist

Eesti Päevaleht

11. mai 2018

Sel nädalal jagab oma muusikat dirigent Kristjan Järvi, kes on ühtlasi festivali “Practical Spirituality” kunstiline juht. 18.-24. maini toimuv festival lõpetab ERSO kontserdihooaja.

Siinse muusikavaliku kohta ütleb Kristjan Järvi: “See ei ole klassikaline playlist, vaid kirjeldab pigem festivali “Practical Spirituality” filosoofiat ja kontseptsiooni. Et kuulaja mõistaks, et see muusika on kõigile ning sisaldab kõike, mida hingele vaja. Näiteks filmi “Perfume” muusikast kuni modernse klassika, Niels Frahmi ja popmuusikani välja.“

Nii ootabki festivalil publikut mitte ainult sümfooniline muusika, vaid ka koori, elektroonikat ja videoinstallatsioone hõlmav muusikaetendus, Islandi ja Eesti muusikat ühendav kammerkontsert, kinolinastus, meditatsioonid ja pop-up kontserdid. Järvi rõhutab, et festivaliga tõstatatakse rida küsimusi: “Kes me oleme? Mis on eksistents? Mis eesmärgil inimene üldse teeb oma asju? Kas me kasutame oma aega millegi tõelise tegemiseks? Mis on tõeline? Festivali nimi on “Practical Spirituality”. Aga mis see spirituaalsus on? Kas vaimsus? Mugavus? Osalus? Kas vaimsust saab üldse praktiliselt ellu viia?”

KUULA PLAYLIST’i SIIN.