Nädal täis Neeme Järvi dirigeeritud muusikat

01. juuni 2020.

1. – 7. juunini kõlavad Klassikaraadios heliplaadid ja kontserdisalvestised, kus dirigendipuldis on Neeme Järvi. Maestrole jäi ERSO lõppenud hooaeg viimaseks orkestri peadirigendina.

Ühes intervjuus ütles maestro:
“Olen alati tahtnud ja tahan ka edaspidi supelda heas muusikas ja teha seda heade oskustega, nautida seda ise ja panna ka teised nautima.”

Neeme Järvi on salvestanud üle 500 plaadi, pidanud alati tähtsaks eesti muusika maailma viimist, olles veendunud, et hea kultuur ja kunst on see, mida Eesti saab maailmale pakkuda.
Teisalt on talle väga tähtis olnud, et ka igal pool mujal tema dirigeerimisel salvestatud muusika oleks eesti raadiokuulajale kättesaadav ning toonud Klassikaraadiosse mitu kohvritäit heliplaate.

Oma kirglikku armastust muusika vastu on Neeme Järvi jaganud orkestritega üle maailma. Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga alustas ta tööd noore dirigendina, viimasel kümnel aastal oli ta peadirigent, nüüd jätkab aupeadirigendina.
Järvi viimane hooaeg ERSO peadirigendina jäi paraku lõpetamata

Neeme Järvi erinädal Klassikaraadios pakub kuulata uuemaid albumeid, mis on valminud tema ja ERSO koostöös ning veel kuuleb tema viimase hooaja kontserte ERSOga. Sellele lisandub Mahleri õhtu 2017. aastast.

Kõige värskemad albumid olid eetris juba 22. mail ning need on järelkuulatavad Klassikaraadio kodulehel.
Need plaadid olid “Kapp, Lüdig, Lemba. ERSO ja Neeme Järvi” (Chandos 2020) ja “Great maestros XIII. Neeme Järvi ja ERSO, Kalle Randalu ja Elina Nechayeva” (ERP 2020).

Saadetes “Suveduur” kõlavad kell 14.30 kaunid orkestripalad Neeme Järvi dirigeerimisel.

Neeme Järvi 83. sünnipäeva hommikul, 7. juunil kell 9 on eetris saade “Braavo. Neeme Järvi”.