Publik sai üle hulga aja nautida Estonia saalis ERSO kontserti

05. juuni 2020.

Vaata videouudist “Aktuaalses kaameras”.

Pärast mitut kuud virtuaalset muusikakuulamist kogunes publik reedel Estonia kontserdisaali, et nautida kohapeal kaht kontserti ERSO muusikute esituses.

Kontserdid kandsid pealkirja “Beethoveni aeg” ning ette kanti kaks ulatuslikku klassitsismiajastu kammerteost, mille autorid on selle aasta juubliarid, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

250 aastat täitub nii Tšehhi-Prantsuse helilooja Anton Reicha kui ka Saksa helilooja Ludwig van Beethoveni sünnist.

ERSO muusikud on harjunud mängima täissaali ees, ka reedel olid mõlemad kontserdid väljamüüdud, kuid seda kehtivate eeskirjade kohaselt – järgitud on nii poole saali kui ka 2+2 reeglit ning külastajatele on koostatud põhjalik meelespea.

Need, kes saali ei mahtunud, said endiselt jälgida kontserti otseülekandena nii ERSO TV kui ka Klassikaraadio vahendusel.

Järgmised kontserdid toimuvad juba järgmisel reedel.

“Kui meil vahepeal olid kõigepealt kodukontserdid, sealt edasi kontserdid siitsamast saalist veebi ja Klassikaraadiosse, siis puudu oli aplaus. Seda on muusikud pikka aega oodanud, et seda kuulata, ja et sünniks midagi erilist just sel hetkel, kui on saalis publik ja muusikud,” rääkis ERSO direktor Kristjan Hallik.